Zmes DIVÝCH KVETOV PRE VČELY N-BW 75g D/A NATURA BIO WOLF Garten

Zmes DIVÝCH KVETOV PRE VČELY N-BW 75g D/A NATURA BIO WOLF Garten

14,60 

Na sklade

Z dôvodu aktuálnej epidemiologickej situácie a vyťaženosti kuriérskych a zásielkových spoločností a taktiež veľkoskladov môže vybavenie objednávky meškať. Ďakujeme za pochopenie.
Vysvetlenie situácie →

Zmes DIVÝCH KVETOV PRE VČELY N-BW 75g D/A NATURA BIO WOLF Garten

Zmes jednoročných divých kvetov ponúka pre včely a čmeliaky potrebné množstvo potravy. Poskytuje záhrade cenné živiny, ktoré tvoria potravinový základ pre rozmanité druhy hmyzu a zvierat.

Nektár a peľ sú pre včely a iný opeľujúci hmyz najdôležitejšími zdrojmi výživy. Táto zmes jednoročných kvetín je zostavená tak, aby z kvetov mali prospech predovšetkým včely a čmeliaky. Niektoré včely, najmä divé druhy, prezimujú v dutých stonkách rastlín. Preto ponechajte odkvitnuté kvety na stonkách. Pomôžte hmyzu a vytvárajte prírodné záhrady a stanovištia, čím prispievate k biodiverzite sveta rastlín.

Nestrihajte kvety, čím pomôžete včelám a čmeliakom.

Výška vzrastu 40-80cm

Výsev:

Od apríla do konca júna na slnečné stanovište. Semená vysievajte 0,5-1 cm naplocho a v širokom výseve, alebo alternatívne v riadkoch so vzdialenosťou cca. 30 cm. Klíčenie prebieha pri teplotách pôdy 12-18°C počas 10-14 dní. Výsevné množstvo cca 1g/m2.

Výsevný záhon by mal mať hlboké lôžko, byť nakyprený a bez buriny. Ďalej je nutné lôžko záhonu pred výsevom hladko uhrabať hrabľami, aby sa vytvorila jemne drobivá štruktúra pôdy. Po výseve semená zapravte do pôdy a potom jemne zapracujte ( napr. hrabľami ). Potom opatrne zalejte. Pôda by mala byť zvlhčená do hĺbky najmenej 1 až 2 cm.

Pomôcka pri výseve: Zmiešajte semená s pieskom, pilinami alebo podobným materiálom. Semená nepadnú tak blízko seba a sú tak zaručené dostatočné vzdialenosti výsevu. Okrem toho je piesok a pod. po výseve dlho viditeľný, čo uľahčuje následnú údržbu záhonu.

Kvitnutie: Zmes osiva BIENENWEIDE ( pastva pre včely ) kvitne cca od konca júna do októbra.

Obsah: Netto 75 g osiva dostačujúceho na cca 75 m2 ( pri plnení ), určené na výsev v hobby záhrade!

Zloženie: Agrostemma-Kúkoľ poľný, Centaurea-Nevädza, Anthemis t.-Ruman farbiarsky, Calendula officinalis-Nechtík lekársky, Papaver rhoeas-Mak vlčí, Daucus carota-Mrkva obyčajná a iné.

 

Hmotnosť 0,100 kg

×